perjantai 14. marraskuuta 2014

Joulutortut (rahkavoitaikina)

Rahkavoitaikina:

250g -270 g Semperin hienoa jauhoa
2tl leivinjauhetta
1 rkl psyliumia
250g voita
250g rahkaa

Täyte: 

luumusosetta

1. Sekoita rahkan joukkoon psylium hetkeksi turpoamaan.
2. Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe, huoneen lämmössä pehmennyt voi sekä rahka-psylium seos.      Sekoita kädellä tai monitoimikoneessa.
3. Laita vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Käsittely ja leipominen helpompaa.
4. Kauli taikina runsaan jauhon kera noin puolen cm:n paksuiseksi.
5. Torttuja ei tarvitse välttämättä voidella munalla. Kuvan torttuja ei ole voideltu.
6. Paista 225 asteessa.

Rahkavoitakinasta voi tehdä myös suolaisia pasteijoita haluamallaan täytteellä.



Rahkavoitaikina pohjaa tehty kinkku-koskenlaskijapiirakka 


Ei kommentteja: