sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Gluteeniton pulla

4 dl nestettä(itse käytin kauramaitoa ja vettä)
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 rkl psyliumia
noin 5-6 dl semperin hienoa jauhetta
0,5 dl maissitärkkelystä
3 tl leivinjauhetta
100 g voita, margariinia tai öljyä(riittää vähemmän)

Sekoita lämpimään nesteseen sokeri, suola ja psylium. Anna psyliumin turvota noin 10 minuuttia . Sekoita jauhot sekä leivinjauhe - sekoita hyvin. Lisää lopuksi voisula. Taikinasta tulee jäykkä lusikoitava seos.

Sain 12 pullaa muffinssivuokiin ja pienen allergikon toscapiirakan. Toscana on voita, kaurahiutaleita ja sokeria.

Pullat paistetaan 225 asteessa ja piirakka 200 asteessa. Arvatkaas katsoinko kellosta aikaa ... Jauhojen määräkin on sitten näppituntumalla.







Ei kommentteja: